Jelenlegi hely

Inverter javítás

Ha elromlott az invertere, nem feltétlenül kell újat vennie! Nagy valószínűséggel meg tudjuk javítani elromlott készülékét: olvasson tovább vagy keresse Török Gábor kollégánkat!

Fronius Service Partner logoVállaljuk napelemes inverterek és egyéb kapcsolóüzemű teljesítményelektronikák javítását:

 • Márkafüggetlen garancián túli javítás
 • Fronius inverterek hivatalos garanciális és garancián túli javítása Fronius szerviz partnerként
 • Saját hibrid inverteres és egyéb elektronikai fejlesztéseink során szerzett tapasztalatunk és tudásunk lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármely inverter felépítését átlássuk és hatékonyan megtaláljuk a hibát.

 

Fronius szerviz partnerként a Fronius napelemes invertereket a gyári garancia feltételei szerint javítjuk.

A garancián túli javítás esetén hibás inverterét leteszteljük és ha lehetséges, felderítjük a hiba okát. Ezután tudunk ajánlatot adni a javításra. Az első tesztelés ára egy fázisú inverter* esetén bruttó 15240 Ft (12000 Ft + ÁFA), három fázisú inverter* esetén bruttó 22860 Ft (18000 Ft + ÁFA). A tesztelés díját elengedjük, ha az invertert felnyitva azonnal javíthatatlannak ítéljük. A felderített hiba javítását követően újra teszteljük az invertert. A sikeres tesztet követően speciális villamos szigetelőlakkal pótoljuk a javítás során eltávolított védőlakk réteget.

*: A fenti árak hagyományos napelemes vagy akkumulátoros inverterre vonatkoznak. Hibrid inverter vagy speciális inverter esetén érdeklődjön a tesztelés áráról.

Munkadíjaink (tájékoztató jellegű árak, az egyedi ajánlat a mérvadó):

 • Napelemes inverter első tesztelés és hibafeltárás, egy fázisú inverter: 15240 Ft (12000 Ft + ÁFA)
 • Napelemes inverter első tesztelés és hibafeltárás, három fázisú inverter: 22860 Ft (18000 Ft + ÁFA)
 • Modul vagy panel csere (forrasztás nélkül): 7620 Ft-tól (6000 Ft + ÁFA-tól)
 • Transzformátor nélküli napelemes inverter DC teljesítményfokozat javítás: 22860 Ft-tól (18000 Ft + ÁFA-tól)
 • Transzformátor nélküli napelemes inverter AC teljesítményfokozat javítás: 22860 Ft-tól (18000 Ft + ÁFA-tól)

A kezdőárakkal lehet számolni tipikus hibák esetén, extra nehézségek nélkül szerelhető inverternél. A munkadíj nem tartalmazza az anyagköltséget, továbbá nem tartalmazza a kiszállás vagy szállítás díját.

 
Javításhoz fontos:

Ha a készülékhez tartozik adatkábel, kommunikációs egység vagy valamilyen szoftver, kérjük ezt is adja át nekünk a javításra átadott inverterrel együtt.

Napelemes inverter esetén az alábbiak közül minél több a rendelkezésünkre áll, annál hatékonyabban tudunk dolgozni és esetleg még a hiba okát is feltárni, hogy lehetőség legyen a jövőbeni hiba megelőzésére:

 • A napelemes rendszer kapcsolási rajza (a szolgáltató engedélyeztetéshez készült csatlakozási dokumentáció része, ha az rendelkezésre áll).
 • Napelemek típusa, darabszáma, ezek milyen soros-párhuzamos kapcsolásban csatlakoznak az inverterre. Ha ezeket nem tudja, de lefotózza a napelem típustábláját, vagy csak szemből jó minőségben egy napelemet és együtt az összeset, illetve a napelemből jövő kábelek csatlakozását az inverterbe (illetve ha van elosztódoboz köztük, akkor azt is), akkor ebből is nagyon sok mindent meg tudunk állapítani.
 • Olyan fotó az inverterről, amin látszanak a becsatlakozó kábelek.
 • Fotó az inverter mellett lévő, ahhoz tartozó elosztódobozokról, lehetőleg nyitott fedéllel, hogy látsszanak a kismegszakítók, biztosítékok, túlfeszültség levezetők feliratai.
 • Fotó a ház elosztóról vagy lakáselosztóról, tehát az első elosztószekrényről, ami a villanyóra után, vagy amellett található (lehetőleg ez is nyitott fedéllel, hogy látsszanak a kismegszakítók, biztosítékok, túlfeszültség levezetők feliratai).

Akkumulátoros készülék esetén:

 • Az akkumulátorok típusa, darabszáma és soros-párhuzamos kapcsolása vagy fotók, melyeken ezek látszanak.

© Zöldvillany Kft. - Minden jog fenntartva