Jelenlegi hely

Inverter javítás

Ha elromlott az invertere, nem feltétlenül kell újat vennie! Nagy valószínűséggel meg tudjuk javítani elromlott készülékét: olvasson tovább vagy keresse kollégáinkat!

Fronius Service Partner logoVállaljuk napelemes inverterek és egyéb kapcsolóüzemű teljesítményelektronikák javítását:

 • Márkafüggetlen garancián túli javítás
 • Fronius inverterek hivatalos garanciális és garancián túli javítása Fronius szerviz partnerként
 • Saját hibrid inverteres és egyéb elektronikai fejlesztéseink során szerzett tapasztalatunk és tudásunk lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármely inverter felépítését átlássuk és hatékonyan megtaláljuk a hibát.

 

Fronius szerviz partnerként a Fronius napelemes invertereket a gyári garancia feltételei szerint javítjuk.

A garancián túli javítás esetén hibás inverterét leteszteljük és ha lehetséges, felderítjük a hiba okát. Ezután tudunk ajánlatot adni a javításra. Az első tesztelés ára egy fázisú inverter* esetén bruttó 15240 Ft (12000 Ft + ÁFA), három fázisú inverter* esetén bruttó 22860 Ft (18000 Ft + ÁFA). A tesztelés díját elengedjük, ha az invertert felnyitva azonnal javíthatatlannak ítéljük. A felderített hiba javítását követően újra teszteljük az invertert. A sikeres tesztet követően speciális villamos szigetelőlakkal pótoljuk a javítás során eltávolított védőlakk réteget.

*: A fenti árak hagyományos napelemes vagy akkumulátoros inverterre vonatkoznak, 20 kVA teljesítményig. Hibrid inverter, nagyobb teljesítmény vagy egyéb speciális inverter esetén érdeklődjön a tesztelés-hibafeltárás áráról.

Munkadíjaink (tájékoztató jellegű árak, az egyedi ajánlat a mérvadó):

 • Napelemes inverter első tesztelés és hibafeltárás, 1 fázisú inverter: 15240 Ft (12000 Ft + ÁFA)
 • Napelemes inverter első tesztelés és hibafeltárás, 3 fázisú inverter (20 kVA-ig): 22860 Ft (18000 Ft + ÁFA)
 • Napelemes inverter első tesztelés és hibafeltárás, 20 kVA teljesítmény feletti inverter (50 kVA-ig): 35560 Ft (28000 Ft + ÁFA)
 • Modul vagy panel csere (beszerzés ügyintézéssel, de forrasztás nélkül): tipikusan 21590 Ft (17000 Ft + ÁFA)
 • Transzformátor nélküli napelemes inverter DC teljesítményfokozat javítás: 22860 Ft-tól (18000 Ft + ÁFA-tól)
 • Transzformátor nélküli napelemes inverter AC teljesítményfokozat javítás: 22860 Ft-tól (18000 Ft + ÁFA-tól)

A kezdőárakkal lehet számolni tipikus hibák esetén, extra nehézségek nélkül szerelhető inverternél. A munkadíj nem tartalmazza az anyagköltséget, továbbá nem tartalmazza a kiszállás vagy szállítás díját.

 
Javításhoz fontos:

Ha a készülékhez tartozik adatkábel, kommunikációs egység vagy valamilyen szoftver, kérjük ezt is adja át nekünk a javításra átadott inverterrel együtt.

Napelemes inverter esetén az alábbiak közül minél több a rendelkezésünkre áll, annál hatékonyabban tudunk dolgozni és esetleg még a hiba okát is feltárni, hogy lehetőség legyen a jövőbeni hiba megelőzésére:

 • Egy távoli, közös fotó az inverterről és a hozzá tartozó elosztódobozokról, hogy látsszon, mi tartozik a rendszerhez és mi, hogyan kapcsolódik egymáshoz. A távsegítséget, távdiagnosztikát jelentősen gyorsítja.
 • Fotó az inverter mellett lévő, minden hozzá tartozó elosztódobozról, nyitott fedéllel, hogy olvashatóak legyenek a kismegszakítók, biztosítékok, túlfeszültség levezetők feliratai.
 • Fotó a ház elosztóról vagy lakáselosztóról, tehát az első elosztószekrényről, ami a villanyóra után, vagy amellett található (lehetőleg ez is nyitott fedéllel, hogy látsszanak a kismegszakítók, biztosítékok, túlfeszültség levezetők feliratai).
 • Napelemek típusa, darabszáma. Ha lefotózza a napelem típustábláját, vagy csak szemből jó minőségben egy napelemet és együtt az összeset, akkor ebből is nagyon sok mindent meg tudunk állapítani.
 • A napelemes rendszer kapcsolási rajza nagyon sokat segít, ha rendelkezésre áll (a szolgáltató engedélyeztetéshez készült csatlakozási dokumentáció része).

Akkumulátoros készülék esetén:

 • Az akkumulátorok típusa, darabszáma és soros-párhuzamos kapcsolása vagy fotók, melyeken ezek látszanak.

© Zöldvillany Kft. - Minden jog fenntartva