Jelenlegi hely

Nógrád 3330Wp

A napelemek telepítését a saját házunkon kezdtük. Az éves nappali fogyasztásunk kiváltása volt a cél, mely körülbelül 3500 kWh. Az Exiom EX-185M típusú, 185 Wp névleges teljesítményű mono napelem modulokat két különböző lejtésű tetőszegmensen, 6 db 35°-os, 12 db pedig 48°-os lejtéssel szereltünk fel. A tájolás déltől 20°-al tér el nyugatra. A várható éves hozam így 3385 kWh. A modulok tartószerkezetét saját gyártású idom segítségével közvetlenül a tetőgerendákhoz rögzítettük. A tartószerkezet minden egyes eleme korrózióálló anyag (rozsdamentes acél csavarok és alumínium profilok). A tartószerkezeteket (így a modulokat is) leföldeltük, mellyel meggátoljuk a napelem mezők esetleges statikus feltöltődést. A napelem mezők elektromos vezetékeit egy DC szekrénybe kötöttük. A szekrény tartalmaz DC kapcsolót, DC mezőbiztosítókat, valamint DC túlfeszültség levezetőt. A szekrényt követi a 4,2 kW-os 1 fázisú inverter, majd két villanyóra. Az első mechanikus, és a telepítés során szereltük fel. A második digitális, mely a mérésadatgyűjtő rendszer számára szolgáltat információt. Innen közvetlen vezeték megy a lakás főelosztóhoz, ahol csatlakozik a hálózathoz.

Romhány 3420Wp

Megrendelőnk készül a közelgő nyugdíjas évekre. Az éves fogyasztásuk kiváltása volt a cél, némi ráhagyással. (szeretnének több villamos energiát használni. pl.: klíma, indukciós főzőlap, ect.) Az Exiom EX-185M típusú, 185 Wp névleges teljesítményű 18 db mono napelem modult 35°-os lejtéssel szereltünk fel. A tájolás déltől 35°-al tér el nyugatra. A várható éves hozam így 3307 kWh. A modulok tartószerkezetét tetőhorog segítségével közvetlenül a tetőgerendákhoz rögzítettük. A tartószerkezet minden egyes eleme korrózióálló anyag (rozsdamentes acél csavarok és alumínium profilok). A tartószerkezeteket (így a modulokat is) leföldeltük, mellyel meggátoljuk a napelem mezők esetleges statikus feltöltődést. A napelem mezők elektromos vezetékeit egy DC szekrénybe kötöttük. A szekrény tartalmaz DC kapcsolót, DC mezőbiztosítókat, valamint DC túlfeszültség levezetőt. A szekrényt követi a 4,2 kW-os 1 fázisú inverter. Innen közvetlen vezeték megy az emeleti főelosztóhoz, ahol csatlakozik a hálózathoz.

Nógrád 3330Wp bővítése 4070Wp-re

Az éves nappali fogyasztásunk kiváltása ekkor már megvalósult, azonban ezt követte az éjszaki áramfogyasztásunk kiváltása. Kiegészítettük a rendszerünket 5 db további modullal, melyből 4db-ot bekötöttünk a hálózatra tápláló rendszerbe. Az Exiom EX-185M típusú, 185 Wp névleges teljesítményű mono napelem modulokat a 48°-os lejtésű tetőszegmensen szereltük fel. A várható éves hozam további 747 kWh-val bővült, így összesen elérjük a 4132 kWh-t. Az új modulokat is leföldeltük, valamint bekötöttük a meglévő DC szekrénybe. A modulok különböző lejtése, és elemszámuk eloszlása miatt nem lehetséges soros-párhuzamos kötésekkel egy inverterre kötni. A megoldást egy saját fejlesztésű feszültség emelő beépítése jelentette. A 23. modul egy kis sziget rendszer akkumulátorát látja el, mely a műhelyemben található. (sok 12V-os fogyasztóm van, főként a LED-es világítás)

Göd 2660Wp

Egy középkorú pár csökkenti a havi rezsi költségeit. Az éves fogyasztásuk kiváltása volt a cél, azonban hely szűke miatt nem tudtuk a teljes fogyasztásukat fedezni, csak annak háromnegyedét. A ház egy sorház. A tetőszegmensen osztozkodnunk kellett a leendő napkollektoros rendszerrel. Az Exiom EX-190M típusú, 190 Wp névleges teljesítményű 14 db mono napelem modult 38°-os lejtéssel a tető felső részére szereltünk fel. A tájolás déltől jelentősen eltér, 75°-al nyugatra. A várható éves hozam ennek ellenére is 2407 kWh. A modulok tartószerkezetét tetőhorog segítségével közvetlenül a tetőgerendákhoz rögzítettük. A tartószerkezet minden egyes eleme korrózióálló anyag (rozsdamentes acél csavarok és alumínium profilok). A tartószerkezeteket (így a modulokat is) leföldeltük, mellyel meggátoljuk a napelem mezők esetleges statikus feltöltődést. A napelem mezők elektromos vezetékeit egy DC szekrénybe kötöttük. A szekrény tartalmaz DC kapcsolót, DC mezőbiztosítókat, valamint DC túlfeszültség levezetőt. A szekrényt követi a 3kW-os 1 fázisú inverter, melyet közvetlenül a villanyóra szekrénybe kötöttünk.

Vác 3230 Wp

Egy középkorú vállalkozó építés alatt álló háza, melynek 6db talajszondával kiépített hőszivattyús fűtésrendszere van. A napelemes rendszer fedezi a mostani (építkezés alatti) villanyszámlát. Ehhez lefedik a napelemek számára optimális tetőfelület 30%-át. A tulajdonos a ház elkészültét követően szeretné lefedni a maradék 70%-ot is. Célja a legnagyobb költségeket jelentő fűtés, és villany számla eltörlése. Az első rendszer 17db Exiom EX-190M típusú, 190 Wp névleges teljesítményű mono napelem modult tartalmaz. A lejtés 42°-os, a tájolás déltől 30°-al tér el keletre. A várható éves hozam 3262 kWh. A modulok tartószerkezetét tetőhorog segítségével közvetlenül a tetőgerendákhoz rögzítettük. A tartószerkezet minden egyes eleme korrózióálló anyag (rozsdamentes acél csavarok és alumínium profilok). A tartószerkezeteket (így a modulokat is) leföldeltük, mellyel meggátoljuk a napelem mezők esetleges statikus feltöltődést. A napelem mezők elektromos vezetékeit egy DC szekrénybe kötöttük. A szekrény tartalmaz DC kapcsolót, DC mezőbiztosítókat, valamint DC túlfeszültség levezetőt. A szekrényt követi a 4,2 kW-os 1 fázisú inverter, mely közvetlenül a lakás főelosztón keresztül csatlakozik a hálózathoz.

Szarvas 10340Wp + 470Wp

A Szarvasi Szent István Egyetemen állami támogatásból napkollektoros és napelemes rendszert építet. A rendszerek főként oktatási célzattal épültek, ezért mérésadatgyűjtő rendszerrel látták el, mely szintén a pályázat tárgyát képezte. Cégünk a napelemes rendszer teljes kivitelezését végezte. Az egyetem, a fővállalkozó, és a pályázat megvalósulását vizsgáló bizottság szerint is az utolsó részletig profin lett kivitelezve az egész rendszer. Büszkék vagyunk erre a rendszerünkre is. A rögzítő rendszert mi terveztünk, és építettük. Különlegessége, hogy nincs rögzítve a lapos tetőhöz, és mégis könnyűszerkezetű, minimális betonsúlyokkal. A kulcs, hogy legalább 3 x 4 modulnak legyen közös a rögzítő rendszere, valamint ne tudjon alákapni a szél, azaz legyen körbe lelemezelve. Mivel oktatási célzattal készül a beruházás, tartalmaz egy kis sziget üzemű rendszert is. További részleteket a képre kattintva…

Nógrádi Iskola 46530 Wp

Nógrád önkormányzata állami támogatással napelemes rendszert épített. A fővállalkozó felszerelte a modulokat, és lekábelezte egy helyre, az inverter mellé. Cégünk szerelte össze a DC kapcsolószekrényt, majd a helyszínen a 48kW-os Fronius inverterel együtt be is kötöttük, majd beállítottuk az invertert és leellenőriztük a működést.

Nógrádi Major 48384 W

Egy vállalkozó állami támogatással napelemes rendszert épített. Felszerelte a modulokat, és összekábelezte három helyre. Ezeken a helyeken kötöttük be az általunk készített DC szekrényeket. A kábelek innen az inverterekhez lettek vezetve, ahol szintén bekötöttük. Ezt követően felszereltük az AC szekrényt, és összekötöttük az inverterekkel. Innen indult a földkábel is, ami közvetlenül a 20kV/0,4kV trafó főelosztójához megy. Ezt követte az inverterek beállítása, és a tesztüzem.

Budapest XVII. 1900Wp

Egy fiatal házaspár hosszú távú terve a függetlenedés. Első ütemben a jelenlegi fogyasztásuk kiváltása volt a cél. Második ütemben szeretne még ugyan ennyi napelemet felszerelni. Az első ütemben 10db Exiom EX-190M típusú, 190 Wp névleges teljesítményű mono napelem modult szereltünk fel. Nagyon tagolt és kicsi a legalkalmasabb felület, ezért a modulokat is csak tagoltan lehetett elhelyezni. A lejtés 28°-os, a tájolás déltől 10°-al tér el nyugatra. A várható éves hozam 2128 kWh. A modulok tartószerkezetét tetőhorog segítségével közvetlenül a tetőgerendákhoz rögzítettük. A tartószerkezet minden egyes eleme korrózióálló anyag (rozsdamentes acél csavarok és alumínium profilok). A tartószerkezeteket (így a modulokat is) leföldeltük, mellyel meggátoljuk a napelem mezők esetleges statikus feltöltődést. A napelem mezők elektromos vezetékeit egy DC szekrénybe kötöttük. A szekrény tartalmaz DC kapcsolót, DC mezőbiztosítókat, valamint DC túlfeszültség levezetőt. A szekrényt követi a 4 kW-os 1 fázisú EHE inverter, mely közvetlenül a lakás főelosztóba kötöttünk be. Itt csatlakozik a hálózathoz. A rendszer bővítéséhez csak további modulokra, és azok tartószerkezetére van szükség. Az inverter szándékosan túlméretezett, valamint az emeleten elhelyezett DC kapcsolószekrény rendelkezik a további mező fogadásához szükséges elemekkel.

Nagymaros 2660 Wp

Ügyfelünk nemrég elkészült házára szereltünk fel napelemeket. Célja a villamos energia költségek csökkentése. Első ütemben a jelenlegi fogyasztásuk 25%-át váltjuk ki. A rendszer 14db Exiom EX-190M típusú, 190 Wp névleges teljesítményű mono napelem modult tartalmaz. A lejtés 35°-os, a tájolás déltől jelentősen, 80°-al tér el keletre. A várható éves hozam 2338 kWh. A modulok tartószerkezetét tetőhorog segítségével közvetlenül a tetőgerendákhoz rögzítettük. A tartószerkezet minden egyes eleme korrózióálló anyag (rozsdamentes acél csavarok és alumínium profilok). A tartószerkezeteket (így a modulokat is) leföldeltük, mellyel meggátoljuk a napelem mezők esetleges statikus feltöltődést. A napelem mezők elektromos vezetékeit egy DC szekrénybe kötöttük. A szekrény tartalmaz DC mezőbiztosítókat, valamint DC túlfeszültség levezetőt. A szekrényt követi a 4 kW-os 1 fázisú EHE inverter, mely közvetlenül a lakás főelosztóba kötöttünk be. Itt csatlakozik a hálózathoz.

Oldalak

© Zöldvillany Kft. - Minden jog fenntartva